
С използването на течен азот (N2) и въглероден диоксид (CO2), основните ползи от използването на тази криогенна технология са:
- Бързото замразяване води до по-малки капкови загуби при размразяване, което води до по-добър вкус
- Формиране на по-малки ледени кристали, което води до по-малко капкова загуба и по-високо качество на замразения продукт.
- Намалена дехидратация, даваща на производителя по-високи добиви
- Ниски инвестиционни разходи, което позволява на производителя да инвестира повече другаде
- Малко необходимо производствено пространство с голям цялостен капацитет
- Гъвкав дизайн за многоцелево внедряване
- Ниска степен на поддръжка и престой, което повишава ефективността
- Високи нива на хигиена, намаляващи изискванията за почистване.
В Linde, ние работихме усилено през последните няколко години, за да подобрим ефективността и хигиената на замразяване на нашето оборудване.
Ние се фокусираме по-специално върху намаляването до минимум на рисковете от замърсяване и намаляване на разходите за експлоатация и поддръжка. Криогенното замразяване и охлаждане е идеално за повечето меса и месни продукти. Бургери, нарязани меса, смлени или нарязани на кубчета месо и нарязани меса (като котлети) са особено подходящи.
Типични оборудване, използвано за месо и месни продукти са тунелни фризери, спирални фризери, IQF фризери, както и кабинетни фризери.