fish

Услуги и Решения за Аквакултури

Нашата продуктова линия SOLVOX® предлага широка гама от системи за разтваряне и разпределение на кислород за сладководни и соленоводни и високо соленоводни водни модели.

Нашата продуктова линия SOLVOX® предлага широка гама от системи за разтваряне и разпределение на кислород за сладководни, соленоводни и високо соленоводни водни модели. Включително оборудване за оптимизирано разтваряне на кислород във вода, перфектно  разпределение на кислородната вода към приложенията за приспособяване на рибата и адаптиране на дозата за гладко и надеждно приспособяване към колебанията в нивото на насищане с кислород.

Като покриваме пълната гама от варианти на доставка на кислород - от доставки на цилиндри до втечнена фаза, можем да ви консултираме по схемата за доставки и системата за управление, която най-добре отговаря на вашите нужди и на системата за аквакултури, с която работите:
•    Система за проветряване
•    Системи за рециркулиране
•    Системите на Морска Клетка
•    Окислородяване на аварийни и резервни системи
•    Транспорт на риба
•    Oбработка на освобождаване

Ползите от SOLVOX, на които можете да разчитате:
•    Икономически ефективна, гъвкава защита срещу недостиг на кислород по време на пиковите периоди на потребление и растеж
•    Оптимизиран растеж и добро физическо състояние на рибите
•    Намаляване на стреса при рибите по време на медикаментация и лечения на паразити (като амеба)
•    Оптимизирани условия за транспортиране на жива риба
•    По-голяма производителност и рентабилност на фермите за аквакултури

SOLVOX® Разтворител за Ниско Налягане

Разтворител за кислород с ниско налягане за солена и високо солена вода, който може да окислородява целия поток на вода

SOLVOX ®A е разтварящ уред за кислород с ниско налягане за солена и много солена вода, който може да се използва във всеки резервоар за риба. Тази патентована, гъвкава система за разтваряне обикновено се интегрира в тръбната инсталация, за да се окислороди целият поток на вода, влизащ в резервоара. При по-големи резервоари или канали, инсталирането на повече от един уред SOLVOX A ще осигури равномерно разпределение на разтворения кислород в целия резервоар.

filled tanks in operation incl. SOLVOX A and SOLVOX Stream
SOLVOX CD ceramic dissolvers produce gas in the form of micro-bubbles that start dissolving at low pressure. Mostly used in small to mid-sized fish tanks for emergency oxygenation.
Photo shows the ceramic diffuser under operation

SOLVOX B & SOLVOX CD - Разпръскващ маркуч и керамичен разтворител

SOLVOX® е гъвкаво, нискостойностно окислoродяващо решение, което не изисква никакъв източник на енергия, освен налягането на резервоара за кислород, което го прави идеален за аварийни ситуации на окислородяване. SOLVOX B е висококачествен перфориран маркуч, винаги готов за производство на кислород. Когато захранването с кислород е включено, порите на маркуча на дифузора се отварят, като се получават малки мехурчета, т.е. кислород. Ако не се изисква повече кислород, кислородът се спира и порите се затварят.

SOLVOX CD е високоефективно, решение за  разтваряне на кислорода в алуминийва среда. Това е идеалният начин да се осигури допълнително окислородяване на отделни резервоари или канали и да се осигури кислород при спешни случаи.
Керамичните разтварящи вещества на SOLVOX CD произвеждат газ под формата на микро балончета, които започват да се разтварят при ниско налягане и могат също да помогнат да се получи ефект на аериране / намаляване на нежелани газове.


SOLVOX® C Конус за Разтваряне на Налягането

SOLVOX® C е разтварящ агент за налягане за пресни и морски води. Проектиран да увеличава концентрацията на кислород във вода, той е изработен от устойчива на корозия пластмаса от стъклопласт (GRP) с висококачествени фитинги от неръждаема стомана. Различните иновации в дизайна SOLVOX® C достигат стойности на трансфер, близки до 100%.
Тъй като водата и газът влизат от SOLVOX® C конуса отгоре, водната струя принуждава водата да се размесва интензивно с кислородните мехурчета. С разширяването на конуса скоростта се намалява. Малките газови мехурчета, които все още не са напълно разтворени, се покачват в конуса срещу потока отдолу, така че само вода без газови мехурчета излиза от дъното на конуса. Тъй като конусът SOLVOX ® C работи при повишено налягане, концентрацията на разтворения кислород може да се увеличи значително над нормалните нива на насищане.


SOLVOX C cones are designed to increase the concentration of gases in water to a rather high level. In standard operation, the gas transfer efficiency is close to 100%. The operation of the cone is simple: as water and gas enter from the top, the water jet forces the water to
mix intensively with the oxygen bubbles, thus creating a high specific interface and high turbulence at the top of the dissolver.

Note: The raw material also provides this picture in higher resolution, but it has not  been retouched.
Linde developed SOLVOX DropIn precisely to meet the need for oxygenation in sea cages.

SOLVOX® DropIn - разтвор за окислородяване на морски клетки

SOLVOX® DropIn е ново, леснодостъпно и високоефективно решение за окислородяване на морските клетки. Подходящ е, както за схеми за непрекъснато окислородяване, така и за краткосрочни приложения като отстраняване или медицинско лечение.
Този иновативен разтвор за окислородяване, който е предмет на патент, включва потапяема помпа плюс патентована система за разтваряне и разпределение на кислород, снабдена с дюза за вентури. С помощта на малък кран SOLVOX DropIn лесно се спуска във водата до желаната дълбочина. Тя работи чрез изсмукване на водата в долната част на отпадащия блок и смесването му с кислород.

SOLVOX DropIn е предназначен за лесно опериране и работа, което го прави идеален за почистване в затворени морски клетки. Той елиминира неприятностите, свързани с плъзгането на перфорирани маркучи през пода на клетката, което също повишава ефективността на окислородяването благодарение на иновационната система за разтваряне и разпространение.SOLVOX® OxyStream

SOLVOX® OxyStream е система за окислородяване при ниски налягания за морска вода, много солена вода и резервоари за прясна вода.
Системата е патентован продукт "всичко в едно", който окислородява водата и я разпределя равномерно около резервоара за риба, използвайки регулируем режим на потока. Този режим привежда скоростта на движение в съответствие с вида и размера на рибата. SOLVOX OxyStream включва индикатор за течливост на водата, който ви дава количествен преглед на водния поток във всеки резервоар.

Микро балончетата, създадени от SOLVOX OxyStream, не само позволяват високоефективно разграждане на кислорода, но също така намаляват концентрацията на разтворения азот и общото налягане на газа във водата. Това често премахва необходимостта от външни дегазиращи устройства.

underwater view of fish with gas bubbles coming from SOLVOX OxyStream

SOLVOX OxyStream постига максимален ефект на разтваряне на кислорода, започвайки от около 15 ‰ соленост и изисква налягане от само 0.05-0.2 бара за окислородяване на водата, азотна ширина и създаване на оптимална хидродинамика на резервоара за производство на риба. Механизмът за подаване на ниско налягане прави системата много енергийно ефективна.
В инсталациите за прясна вода SOLVOX OxyStream може да се комбинира със SOLVOX C, за да отговори на най-високите изисквания за окислородяване.
Инсталирана в поточни и / или рециркулационни аквакултурни системи, SOLVOX OxyStream сега също така поддържа най-големите производствени проекти на сушата. Пазарният импулс показва проекти за силен растеж или производство , както и за инсталации, които позволяват пълно отглеждане на сьомга и други висококачествени риби в големи танкове с диаметър до 30 метра.
С SOLVOX OxyStream отговаряме на търсенето в индустрията за икономически ефективни решения за окислородяване в тези бързо развиващи се сегменти на аквакултурата. Ние доставяме портфолиото си или чрез доставчик като част от цялостното решение на стопанството, или директно на фермерите.

SOLVOX OxyStream in operation in a fish tank with salmon
filled tanks in operation with SOLVOX®A and SOLVOX®Stream

Дистрибутор на SOLVOX® Stream

SOLVOX® Stream е разпределител на потоци, който създава по-добра среда на резервоара за подобряване на благосъстоянието на рибата. Той оптимизира хидродинамичните условия в резервоара, като гарантира, че кислородната вода е хомогенно разпределена в целия резервоар. В допълнение, тя привежда скоростта на движение в зависимост от вида и размера на рибата.
SOLVOX® Stream е предназначен за използване в комбинация с окислородяващо оборудване като SOLVOX® A, за да осигури оптимално решение за окислородяващо и кислородно разпределение.
SOLVOX® Stream работи, като създава равномерна сила при бутане във водния стълб в резервоара, осигурявайки също така ефективно самопочистване на отпадъците, като излишък на фураж и екскременти.
SOLVOX® Stream е персонализиран продукт, който може да бъде адаптиран за необходимите скорости на потока от 50 л / мин до 20 000 л / мин. За по-големи водни потоци се препоръчват два или повече входа на резервоар, осигуряващи по-голяма гъвкавост на работата. Той идва с вграден индикатор за воден поток, така че винаги да знаете колко вода се подава в резервоара.

SOLVOX® F Контролен шкаф за кислород

SOLVOX® F е шкаф за контрол на дебита на кислорода, който осигурява постоянни нива на кислород в резервоарите за риба, като осигурява различни количества кислород в различно време. Той ви позволява гъвкаво да адаптирате кислородния поток към вариациите в гъстотата на отглеждане, режима на хранене, температурата и т.н. Технологията на дозиране SOLVOX® F ви позволява да увеличавате гладко гъстотата на популацията, като същевременно осигурите оптимално съотношение на преобразуване на фуража и възможно най- оптимални условия за размножаване.
За да се гарантира сигурността на доставките, тя включва аварийна функция за окислородяване. В случай на прекъсване на електрозахранването, електромагнитните клапани се отварят автоматично и освобождават кислород към аварийните линии.


SOLVOX F provided with a separate pressure regulator,
for emergency oxygenation. SOLVOX F oxygen dosing cabinet - open.

Used in the brochure
Liquid oxygen tanks

Кислород за аквакултури - опции за доставка

За да отговорим на индивидуалните нужди, предлагаме пълната гама от начини за доставка на кислород - от цилиндри до втечнена фаза, допълващи ги с професионални услуги, съобразени с нуждите на аквакултурните фермери. Индустриалните газове могат да се доставят на клиент с помощта на различни опции, включително цилиндри. Налягането, обемът и скоростта на потока са всички ключови фактори, които трябва да се имат предвид при определянето на най-подходящия и икономически ефективен режим на доставка на газ за вас.

Имате въпрос към нашите експерти?