Напитки

Може да разчитате на инженерите на Линце, че ще работят с вас и ще намерят газовете и приложенията, които отговарят на вашите изисквания за качество и проследимост, по цялата производствена верига.

Alcoholic and soft drinks (Beer, Guiness and Lemonade) on a bar.  Image is used to support the hospitality sector in the UK.

Карбонизация
Повишаване на производителността и качеството с въглероден диоксид

Въглеродният диоксид е най-често използваният промишлен газ в производството на напитки. Разтваря се в напитките, за да създаде добре познатия "fizz" ефект.

Ние доставяме въглероден двуокис за хранителни нужди, произхождащ както от естествени кладенци, така и от промишлени съоръжения, които отговарят на всички приложими насоки за храните.

По време на карбонирането, въглероден диоксид се добавя към течността в карбонатор, където изпареният въглероден диоксид се смесва под налягане с контролирана от температурата вода. След това се добавят сироп, подсладител и други съставки, за да се създаде крайният продукт.


The picture shows water bottles with sparkling water. 
The picture is large enough to be used on a brand wall e.g. on a trade fair booth. 
The picture can also be used as an image in the global product campaign. Please contact branding@linde.com in case you would like to receive the related advertisement.

Дозиране на Течен Азот
Увеличаване на якостта на бутилките с течен азот

Производителите на негазирани напитки (вода, сокове, чайове и т.н.) обикновено разчитат на PET (полиетилен терефталат), за да направят своите бутилки за напитки. През последните 20 години пластмасовите бутилки са станали по-тънки в съответствие с екологичния и ценовия натиск. Това обаче е намалило теглото на PET полимерите в бутилките, което води до по-тънки, по-слаби стени на бутилките.

След пълненето бутилките трябва да бъдат подредени така, че да могат да бъдат транспортирани до клиенти. С по-тънки стени слабите бутилки в долната част на палетната катарама, под тежестта на бутилките по-горе създават опасни условия и скъпи загуби на продукти.

Този проблем може да се избегне чрез натискане на бутилките. Азотът е перфектната среда, защото се предлага в течна форма. Когато течният азот се изпарява, той разширява до 682 пъти обема на течността. Освен това е инертен - като по този начин предпазва напитката от окисляване, което може да доведе до разваляне на напитките и загуба на приходи.

Доставяме течния азот (LIN), необходим за системите за дозиране LIN, които се използват често в съоръженията за бутилиране. Тези системи добавят капчица течен азот и го улавят, като незабавно покриват бутилката. Запушената капчица се разширява, тъй като изпарява и увеличава вътрешното налягане. Увеличението на налягането "подсилва" бутилката, което я прави достатъчно здрава, за да се подрежда.

Имате въпрос към нашите експерти?