ACCU-CHILL® BI
Системи за впръскване отдолу
Линде има система за охлаждане, наречена ACCU-CHILL
® BI. Тя се инсталира на смесители, миксери, барабани или партидни съдове с цел намаляване на температурата на храната.
ACCU-CHILL
® BI на Линде, по-точно наричан "Инжекция отдолу", намалява температурата на твърдите или течните хранителни продукти чрез инжектиране на криогенни вещества от течен въглероден диоксид (LIC) или азот (LIN) в съда за смесване или съхранение. Криогенът се контролира чрез измерване на няколко параметъра, като вискозитет на продукта, температура и време за постигане на желаната температура или вискозитет на продукта.
Например, клиентите на месото ще използват ACCU-CHILL
® "Инжекция отдолу", за да постигнат прецизен контрол на температурата на продукти като говеждо месо и пилешко месо за целите на оформянето на питки за хамбургери или късчета.